Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech
Події та анонси
Контрастна версія
Звичайна версія
     
157
 
158      06 вересня 2017 року управління поширення інформації та комунікацій Головного управління статистики у Харківській області провело засідання "круглого столу" на тему "Статистика України: цілі, задачі, процеси статистичного виробництва". До участі у "круглому столі" були запрошені студенти Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.
     Традиційно засідання відкрила заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області Тур М.О. Своє вступне слово вона розпочала зі знайомства слухачів з місцем проведення "круглого столу" – Головним управлінням статистики у Харківській області, цілями і задачами органів державної статистики, а також підкреслила роль статистики в сучасному суспільстві.
      З поняттям статистики, сучасною системою органів державної статистики України, принципами її діяльності, організаційною структурою Головного управління статистики у Харківській області ознайомила присутніх начальник управління поширення інформації та комунікацій Глухова О.А.
       Продовжили засідання фахівці управління поширення інформації та комунікацій, які доповіли про основні геополітичні та економічні показники регіону, особливості процесів збору, обробки, аналізу та поширення статистичної інформації, ознайомили з публікаціями Головного управління статистики у Харківській області. Зокрема, розглянули основні показники діяльності вищих навчальних закладів України, інформаційне наповнення веб-сайту. До уваги присутніх була представлена інфографіка у вигляді презентацій "До Дня міста Харкова" та "Навколишнє середовище Харківської області".
     Заступник  начальника управління поширення інформації та комунікацій, начальник відділу поширення інформації та інформаційно-аналітичної роботи Герман Н.М. доповіла про моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів та місце Харківської області за результатами проведення рейтингової оцінки. Також в обговоренні було відмічено про перепис населення, важливість його проведення в умовах сьогодення.
      Запрошені зацікавлено приймали участь в засіданні "круглого столу", відповідали на питання, охоче ділилися своїм досвідом та обговорювали питання поширення статистичної інформації.
     Переконалися, що статистика є невід’ємною складовою задоволення широкого комплексу національних інтересів держави та відіграє важливу роль у прийнятті обґрунтованих управлінських рішень та статистичному забезпеченні управління суспільно-економічними явищами і процесами. Підсумком засідання "круглого столу" стало визначення очікувань користувачів статистичної інформацій та міра задоволення їх інформаційних потреб.
 

Добре
Закрити
Натисніть, щоб прослухати текст! Powered By GSpeech